Kisah Dua Biji Telur

Assalamualaikum..Mula-mula nak minta maaf pada sesiapa sahaja andai aku ada buat silap pada korang.Lepas tu minta maaf sebab tak dapat bagi komen pada blog pengkomen sebab sebahagian blog tu susah nak loading,mungkin sebab aku tak bayar bil broadband aku.Apa-apapun,aku akan berusaha untuk membalas komen dekat blog korang tu.

Hari ni aku nak mengisahkan suatu kisah komedi santai berkaitan nama yang tidak asing lagi dekat blog ni iaitu Najib dan Karpal.Kepada yang sering mengikutinya mungkin aku terperasan bahawa korang akan merinduinya.Ok…

Seperti yang korang tahu (yang selalu membaca),Najib dan karpal merupakan 2 sahabat yang sangat akrab.Ke mana sahaja Karpal pergi,maka wajiblah ada Najib disampingnya.Suatu hari,Najib dan Karpal telah check in dekat sebuah hotel murah yang berdekatan dengan KL Sentral.Hotel Lido namanya.Dengan kadar sewa serendah rm70/- sehari maka mereka telah berkongsi satu bilik dengan katil saiz permaisuri.

Najib ni kerjanya selalu membuli Karpal.Suatu hari,Najib merasa lapar yang teramat sangat maka dia telah menyuruh Karpal untuk membeli nasi goreng special.Karpal yang tidak tahu tentang nasi goreng special pun bertanya,

“Sayang,nasi goreng special tu apa?”

Dengan gaya lembut seorang sahabat sejati,Najib memegang kedua-dua tangan Karpal sambil membawanya ke dadanya (sila bayangkan aksi ini) seraya berkata,

“Sayang,nasi goreng special tu ialah nasi goreng yang ada teloq 2 biji atasnya”

Maka fahamlah Karpal.Tanpa membuang masa,Karpal pun membeli nasi yang dikatakan itu.

Petang itu,selepas menonton wayang Another Guys dekat Times Square,sekali lagi Najib mengadu lapar…Dia pun berkata,

“Pal Pal…(Macam seorang mak bercakap kepada anaknya…,nak nak…),I rasa laparlah..u tolong I beli mi goreng special boleh?Tahu kan...

”Tahu...Yang ada 2 teloq di atasnya kan?”

”Pandai sayang..Sekali je I cakap u dah tahu”

”Well...Karpal bah ni...Ok bah qalau qau..”,begitu pekat sekali loghat Sabah karpal tuturkan.

Selepas makan,mereka pun merasa mengantuk dan tidur dekat bilik hotel..Kerana keadaan aircond yang terlalu sejuk maka adik Najib pun terjaga sepanjang malam.Akibat tak tahan dengan adiknya yang tak reti-reti nak  tidur,dia pun membangunkan Karpal supaya mencari seorang awek yang spesial untuk dirinya.....Ok...Korang sambunglah sendiri ye...

Diambil Daripada bloggermuda.com


Post a Comment