Kenangan Indah Bersama K44

K44 ni ialah kumpulan aku..,para pelatih juru xray batch ke 44. Aku amat menyayangi k44 kerana karenah mereka yang pelbagai dan menghiburkan.Kumpulan kami ni sering disebut-sebut dalam mesyuarat pengajar..disebabkan masalah disiplin kata mereka..Yaka?Aku sebagai budak k44 merasa biasa dan kesalahan yang dilakukan takdelah besar...ada kami buli orang?ada kami merokok?ada kami meniru dalam exam?ada kami berambut panjang?k44 sendiri ada jawapannya..Ha..Sebut pasal meniru,aku dan Gugurllah orang yang paling top...sehingga sem 6 kami masih diblacklist dan dipaksa menjadi orang terakhir dalam peperiksaan ospe dan osce..Garangnya orang itu...Cis!Kami tak bersalah...Hm..Sabar jelah kan Gugurl..Nak lulus punya pasal,kami terima dengan ikhlas..Apa-apa pun kami yang nakal ini juga yang selalu dipuji dalam menganjurkan sesuatu aktiviti..Kata Fadhilah Kamsah,10 kali puji baru kutuk.Tapi untuk kami 10 kali kutuk baru dipuji..new you know we who!!Walaupun nakal,hati kami murni...wek!!

Inilah kami,para pelatih juru xray yang bersemangat bersedia berkhidmat untuk masyarakat dan naik pangkat.Segala kenangan manis bersama k44 akan disemadi di dalam hati masing-masing. Tahniah kepada semua kerana mampu meluluskan diri dalam menjalani latihan selama 3 tahun.Kami mana ada fail...Hebatnya kami..77 mendaftar,77 grad..Riak betulah korang ni..



 Membincangkan soalan IP yang diberikan oleh puan II..Sesi perbincangan bertukar menjadi sesi gosip kerana tidak faham apa yang dibincangkan..Akak askar kita menyedari fotograf mereka sedang diambil terus mengukir senyuman manis kepada juru gambar.



Hari keluarga yang ceria bersama semua pelatih juru xray k44-k47..Kerana hari keluargalah aku terpaksa membuat kerja amal yang diarahkan oleh Mdm..Tak datang hari keluarga ja pun...Bukan tak datang solat Jumaat.Tapi itulah hakikat,yang bersalah tetap salah dan akan menerima hukuman..Namun aku suka dengan hukuman yang diberikan kerana dapat berjumpa dengan Rock dan Fiza...Mdm,hukumlah lagi...


Fiza...Comel...


Rock..kau memang rock..



Pekerja amal...Anak syarikat milik Radicare Berhad..Padan muka korang..Siapa suruh tak nak datang hari family..Apa-apa alasan,itu bukan alasan..
Post a Comment