Membongkar Rahsia Kerajaan!

Baca ini dulu:Dihalau sebab Masuk Islam
Inspirasi bergambar adalah daripada Uncle GEDEK...Aku memang suka bongkar rahsia buruk perangai orang-orang kerajaan ni..senang nak tengok,dekat hospital..Tengok aja layanan nurse pada pesakit,kawan kepada kawan,pembantu farmasi,doktor dan sebagainya..

Pernah masa aku sakit dan tunggu ubat dekat farmasi klinik kesihatan sungai buloh,masa giliran aku ambil ubat,aku pun duduk berdepan dengan pegawai farmasi yang edar ubat itu.Ada ke patut dilemparnya ubat depan aku..Kasar pula tu..Rasa macam nak calarkan aja kereta pegawai tu..Nasib baik aku tak tahu kereta dia yang mana satu..Biasalah..Pegawai kerajaan..kenalah ada sikap berlagak sikit.barulah orang awam respek Cis!Hebat sangat kah?genius sangat kah?

Tepat jam 5.00 pm..Tempat punch kad dah jadi macam tin sardin..tak kiralah,gred U3,U17,U29,U36,U41..mereka ni sama ja..5 minit sebelum jam 5.00pm,kena pacak depan mesin punch kad sebab ada contest staf terawal punch kad..
Kaki tangan kerajaan...1 kad untuk "kaki",1 kad untuk "tangan"
Produktiviti tinggi erk?Samalah macam cuci sehelai baju dalam mesin basuh muat 8kg pakaian dan bubuh 5 kg serbuk pencuci ke dalamnya..
Berselerak sebab terlalu kerap dibaca oleh staf SGH?
Oh tidak...Bukannya sebab dibaca tapi dah berkurun tak dibaca...Anai-anai jugalah yang menjadi "pembaca setia" al-quran tu..
Cadangan korang semua memang SAMPAH!Tak satu pun yang betul-betul bernas dan matang!
Bukan malas nak potong tapi kami sebagai kakitangan kerajaan ni teramatlah sibuk...Buat apa I nak potong...I kakitangan kerajaan..Bagilah pemotong rumput yang potong..
Kawan aku tentu kenal ni motor siapa..Hehe..Bukan sahaja mereka yang bercinta tetapi motor mereka pun sama..Oi!Bila nak kahwin?Nak berpacaran berapa lama lagi?Dah minta izin mak bapa masing-masing ke?Tak tanya Allah boleh ke tak berpacaran ni?Sorry bro..Gurau kasar..
Post a Comment